DE EUROPESE PRIJS VOOR SUCCESVOLLE BUITENLANDSE ONDERNEMERS

De MoneyGram Award werd in 2009 in Italië geïntroduceerd en was destijds de enige nationale prijs waarmee het succesvolle ondernemerschap van buitenlandse ondernemers werd erkend. De prijs werd toegekend aan buitenlandse ondernemers of ondernemers met een migratieachtergrond die met succes een eigen bedrijf in Italië hebben opgericht.
De ervaringen uit Italië vormen vandaag de basis voor ons nieuwe, unieke project. De European MoneyGram Awards 2019.

Het is ons doel om buitenlandse ondernemers te eren en te huldigen voor hun prestaties en verdiensten in hun nieuwe thuislanden. In onze eerste Europese editie richten we ons in het bijzonder tot buitenlandse ondernemers in Italië, Spanje, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Duitsland, die zich hier kunnen aanmelden om genomineerd te worden voor de award.
De awards worden per land toegekend in de volgende categorieën:

• maatschappelijke verantwoordelijkheid
• economische groei
• innovatie

Elke deelnemer kan zich met zijn persoonlijke profiel voorstellen in de desbetreffende rubriek. Vanaf medio september 2019 hebben alle deelnemers de mogelijkheid om hun profiel te delen op alle moderne kanalen zoals Facebook enz. om voor zichzelf stemmen te verzamelen.

Na ongeveer 4 weken zal een neutrale jury de nationale winnaars uit alle categorieën bepalen. Zij kunnen per categorie kiezen uit de drie genomineerde ondernemers met de meeste stemmen.

De winnaars van de individuele landen worden gehuldigd tijdens een officieel gala op 7 november 2019 in Brussel – transfer, eten en accommodatie zijn inbegrepen – en per categorie worden dan ook de winnaars van de Europese MoneyGram Award voorgedragen die worden bepaald aan de hand van de respectievelijke nationale winnaars.

De MoneyGram Awards 2019 eren de verbazingwekkende prestaties van ondernemers met een migratieachtergrond die succesvolle bedrijven hebben gevestigd in hun
nieuwe thuisland. We wensen de moed en de toewijding te belonen die nodig was om nieuwe zakelijke ideeën te implementeren, omdat we dankbaar zijn voor de culture
le diversiteit die deze visionairs hebben toegevoegd aan ons dagelijks leven. We hebben de afgelopen twee jaar veel uitzonderlijke ondernemers ontmoet en bewonderen
hun vastberadenheid, hun visie en hun leiderschapsvaardigheden. Met dit in gedachten, bieden wij dit jaar een grotere prijs en kijken we er naar uit om vele nieuwe,
geweldige persoonlijkheden te ontmoeten.

Michael Schütze, Head of Europe van MoneyGram

Categorieën

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Worden u en uw onderneming gekenmerkt door een bijzonder grote maatschappelijke betrokkenheid? Maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor u niet alleen een uitdrukking? Stel uzelf en uw onderneming dan aan ons voor.

Economische groei

Uw onderneming profiteert van duurzame groei en ervaart ieder jaar een positieve ontwikkeling? Ontplooit u zich in toenemende mate als succesvol ondernemer? Dan kijken we uit naar uw profiel.

Innovatie

U bent een visionair en uw onderneming wordt gekenmerkt door innovatieve projecten of producten? Slaagt u er steeds weer in om te inspireren met nieuwe dingen? Doe dan mee en registreer uw profiel.

Nominaties

Economische groei
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Innovatie

Economische groei

Kostas Ditoras (Greektime)

Kostas Ditoras (Greektime)

Oct 10 2019

Ik ben naar Belgie gekomen toen ik 18 jaar was om te studeren. Gezien mijn beperkte finaciele middelen heb ik besloten om een eigen zaak te openen. Ik ben 59 jaar en afkomstig uit Griekenland. Het gebouw waar Greek Time zich nu bevindt heb ik eerst gehuurd. Er waren toen 24 zitplaatsen aanwezig. Het jaar daarop heb ik het gekocht en een aantal jaren later heb ik het gebouw daarnaast gekocht. Nu heb ik een fantastische zaak met 300 zitplaatsen en 6 personen personeel. Onze gasten kunnen zich verwachten aan een warme ontvangst, losse ongedwongen sfeer en heerlijk eten. Al ons gerechten zijn authentiek en zelf gemaakt. www.greektime.be

Ilias Kavadias (A Kavadias Service)

Ilias Kavadias (A Kavadias Service)

Sep 17 2019

Ik ben geboren in 1961 als zoon van Griekse gastarbeiders in Belgie en wou van jongs af aan mijn eigen baas zijn. De onderneming, actief in de bouwsector, is gespecialiseerd in het commercialiseren in alles wat met waterzuivering te maken heeft op een ecologisch verantwoorde manier. Een persoon staat in voor het commerciele gedeelde en een andere persoon staat voor techniek en onderhoud. Dankzij onze know-how en onze professionele medewerkers kunnen wij alle soorten projecten waarmaken. www.akavadias.be

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Innovatie

Hinde Boulbayem (Sumy)

Hinde Boulbayem (Sumy)

Sep 30 2019

Hinde Boulbayem Ik heb gestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor Kunstgeschiedenis en Archeologie in Brussel. Ik ben 38 jaar oud van Marokaanse afkomst. SUMY voor Sustainable Urban Mobility is een Brusselse start-up opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in duurzaam transport en ecologische logistiek in stedelijke gebieden bestemd voor de industrie van consumptiegoederen uit de voedingssector. Om optimaal te kunnen voldoen aan de vraag van haar klanten heeft SUMY een logistiek platform ontwikkeld in Neder-Over-Heembeek nabij de Brusselse ring. Ze centraliseert de producten bestemd voor de verschillende afdelingen (kantines – restaurants – ziekenhuizen) van haar klanten. De vrachtwagens lossen er de producten van hun klanten. Ze worden vervolgens gelabeld, gecompartimenteerd en verpakt voor levering in de stad, ’s nachts, door SUMY-voertuigen.

Alle genomineerden weergeven